Evenementen.
 

Februari - maart    StraŰ rieŽn
 

Een jaarlijks terugkerend dorpsfeest waarbij de voeten van de paarden in de zee worden "gewassen". De dorpen aan de westkant van Schouwen-Duiveland hebben allemaal hun eigen StraŰviering. Acht weken voor Pasen is Renesse als eerste dorp aan de beurt.  De week daarop volgt Burgh-Haamstede, vervolgens Noordwelle, Scharendijke, Ellemeet en als laatste Serooskerke. Een aantal zaterdagen achter elkaar is het StraŰ feest op de Kop van Schouwen.

 


Wat is het "straŰ-rieŽn" ...www.strao.nl/start.htm met foto,s en hoe is het ontstaan.
http://www.renesseaanzee.nl/strao-n.htm
http://www.scharendijke.com/scharendijke_strao_nl.html
http://communities.zeelandnet.nl/data/zrr/index.php?page=5d&news_id=10763

Mei     Jaarlijks men evenement bij Oosterland.

Jaarlijks evenement voor Zeeuwse en Nationale mensport in mei,
met ieder jaar een nieuwe doelstelling voor ondersteuning van goede doelen.
Klik op de link voor meer informatie en foto's.
http://www.menevenementen.nl/


Juni   Paardenmarkt in Zierikzee

paardenmarkt.jpg (4280 bytes) Sinds 1389 is er al een jaarlijkse paardenmarkt in Zierikzee die de 1e woensdag in juni wordt gehouden op het Havenplein en Lammerenmarkt. Er is een kleine kermis, kraampjes met van alles en nog wat, ambachten, landbouwmachines, paling roken en natuurlijk paarden. Meer info op:
www.zierikzee-monumentenstad.nl/

 


Augustus   
Burghsedag

Een feest dat begint met een intocht van sjezen, paarden, een demonstratie van de leden van de Zeeuwse Ringrijders Ver eniging, een boerenmarkt met tal van streekproducten, miniatuurstoomtrein, kinderspelen, pony rijden, menwedstrijd en en een draaimolen. Verder tal van oude ambachten, de Creamarkt, oude auto's, optreden van muziekgezelschappen, helicoptervluchten, braderie, diverse terrassen en horecastands
Meer informatie op de volgende link  www.burghsedag.nl>

burgh.JPG (13225 bytes)